RECOMANACIONS LITERÀRIES - SANT JORDI 2023

Comissió Festes i solidaritat

El 23 d'abril arriba Sant Jordi. Durant 7 dies us farem arribar una petita tria.

AVUI RECOMANACIONS PER A MITJANS

Sabem que us encanten els libres dels Youtubers. En sou uns experts! Ens podrieu recomanar algún, oi? Nosaltres, a canvi de les vostres recomanacions, us volem oferir altres que també són lectures molt xules però els seus autors no tenen cap canal al Youtube. Esperem que us agradin.

Alma. S’aixeca el vent. Timothee de Fombelle

1786. El dia que desapareix el seu germà petit, l’Alma surt a buscar-lo i emprèn un llarg viatge, lluny de la família i de la vall d’Àfrica que els protegia de la resta del món. Mentrestant, al port de Lisboa, en Joseph s’embarca clandestinament en un vaixell de tràfic d’esclaus, La Douce Amélie, a la recerca d’un gran tresor. Els destins de l’una i l’altre es creuaran irremeiablement entre Àfrica, Europa i el Carib.

En King i les libèl·lules. Kacen Calender

En King té dotze anys i està convençut que el seu germà gran, Khalid, que acaba de morir, s'ha reencarnat en una libèl·lula, des que en va veure una de col·locada sobre el taüt el dia del funeral. Cada tarda surt a trobar-se amb en Khalid, que encara el visita en somnis, i li explica tot de coses, com feia quan era viu. Però en King no pot compartir-ho amb ningú, perquè la seva família s'està ensorrant i el seu millor amic, en Sandy, fa temps que no li parla. Així, en un poble de Louisiana encara travessat per l'homofòbia i les tensions i contrastos entre blancs i negres, en King haurà d'enfrontar-se tot sol a la pèrdua i al dol, i aprendrà la lliçó més important de la seva vida: no ha de renunciar a ell mateix.

Un lobo dentro. Pedro Mañas

Un juego inocente que se desboca hasta dejar de ser un juego. Una broma, una burla, un mote, un rumor, un mensaje anónimo, una amenaza, un golpe, una paliza. Así empieza todo, y no como en las películas. Una historia que sucede todos los días, en todas partes, a un montón de personas distintas. Víctimas que ya no saben si se meten con ellas por ser como son o si son así porque se meten con ellas. Hasta que, un día, una de esas víctimas decide que, si no puede dejar de sentir miedo, será quien lo infunda. La historia de cómo Jacob se convirtió en Lobo. De cómo ambos crecieron a la vez, pero no del mismo modo. La historia sobre el monstruo en que cualquiera puede convertirse. Incluso, la víctima.

Em dic Goa. Míriam Tirado

Em dic Goa i, literal... no entenc la vida! «GOA. Sí, ja ho sé... Quin nom més estrany! La meva vida ara mateix és un drama: des que els meus pares es van separar, ha canviat tot! No em pensava pas que tenir dotze anys seria tan complicat... De debò, per què les coses no poden ser com abans? Necessito un descans!» La Goa és una adolescent que acaba de fer 12 anys i veu com la seva vida fa un gir inesperat de la nit al dia: els seus pares shan separat, ara tenen dues cases i tota la seva vida repartida entre elles. A més, el seu pare està esperant un fill amb la seva nova parella, així que... la Goa tindrà un germanet! Quantes coses per tenir només 12 anys. La Goa només vol estar tranquil·la i que la deixin estar una estona amb la tablet per expressar tot el que li passa pel cap en un vídeo-diari per a ella mateixa. Perquè créixer no és pas fàcil!

Amari i els Germans de la nit. Alston, B.B

Quan rep una invitació per fer una prova a l'Agència d'Afers Sobrenaturals, l'Amari ho veu com una oportunitat per saber què li va passar al Quinton i salvar-lo. Però com s'ho manegarà, l'Amari, en un món on les sirenes, els alienígenes i la màgia són reals? I, per postres, amb una companya d'habitació que és una nena drac! Envoltada de perills, un dels quals és un mag que amenaça de destruir totes les criatures sobrenaturals, l'Amari haurà de confiar més que mai en els seus amics i demostrar, una vegada per sempre, el seu autèntic valor.