RECOMANACIONS LITERÀRIES - SANT JORDI 2023

Comissió Festes i solidaritat

El 23 d'abril arriba Sant Jordi. Durant 7 dies us farem arribar una petita tria.

AVUI RECOMANACIONS PER A JOVES

Els pares i els mestres són uns pesats: Llegiu més! Més, més! Què puc llegir?, et preguntes. Aquí et fem unes propostes, però no li facis cas… només és una llista feta per algú, un adult segur, que no en té ni idea del que t’agrada llegir. Així que ni la miris i llegeix el que et vingui de gust.

Mascota. Akwaeke Emezi

A Lucille ja no hi ha monstres, això diuen als nens. La Jam ha crescut amb aquesta lliçó ben apresa. Però quan troba la Mascota, un ésser emplomallat amb banyes i urpes esmolades, es veu obligada a qüestionar tot allò que li havien explicat. Però com es pot salvar el món dels monstres si ningú vol admetre que existeixen?

Skellig. David Almond

Michael no está de muy buen humor últimamente, se acaban de cambiar de casa y, de momento, no le gusta nada. Además, sus padres andan muy nerviosos porque su hermanita, que acaba de nacer, tiene que ingresar en el hospital aquejada de una grave enfermedad en su corazón. Por eso, Michael tiene mucho tiempo para investigar y es en el destartalado garaje donde encuentra a un extraño personaje, sucio y muy enfermo, que se alimenta de insectos. Afortunadamente, podrá compartir este secreto con Mina, su nueva vecina, una niña inquieta y muy despierta. Al final, descubrirán cuál es la verdadera identidad de su misterioso amigo y, sobre todo, por qué está con ellos.

Aquest hivern. Alice Oseman

El Nadal d'aquest any no és com els anteriors. És el primer dia que en Charlie passa amb tota la família després de sortir de l'hospital psiquiàtric on ha estat ingressat, i l'únic que vol és passar desapercebut. La Tori i l'Oliver fan tot el possible per fer-li costat, però l'ingrés i el fet de ser l'únic membre de la família obertament gai són motius suficients per convertir-se en el centre d'atenció. Malgrat tot, sap que sempre es podrà aixoplugar en les abraçades d'en Nick, que seran el refugi i l'escalfor que necesita fins que passi la tempesta.

Guia mágica d’autodefensa amb galetes. T. Kingfisher

Amb 14 anys, la Mona no s'assembla pas als mags encarregats de defensar la ciutat: no pot controlar els llamps o parlar amb l'aigua, per exemple. De fet, la seva màgia només funciona amb la farina, i el seu company màgic és un cubell de massa mare que no és precisament un tros de pa. Així, la Mona té una vida fàcil: treballa a la fleca de la seva tieta, on entreté els clients fent ballar les galetes de gingebre en forma d'homenets. Però la seva vida farà un tomb quan descobreixi un cadàver al terra de la fleca. Un assassí recorre els carrers de la ciutat perseguint tothom amb poders màgics, i sembla que la Mona és el seu proper objectiu.

Ulls verds. Joyce Carol Oates

La Franky creix a Seattle en una família privilegiada: el seu pare es un comentarista esportiu molt famós i la seva mare es artista i molt carinyosa. Tot a la vida dels Pierson va de meravella, des de l’estil de vida extravagant en una mansió de disseny fins a les escoles privades i les vacances a les cases elegants de platja dels seus amics rics. Pero quan els pares de la Franky se separen perque la mare decideix marxar de casa, ella pren partit pel seu pare sense relacionar la fugida de la mare amb el caràcter violent i controlador del pare. Nomes quan els esdeveniments arriben a un punt culminant, la Franky s’adona que ha d’emprendre una dolorosa recerca de la veritat, tot i que aixo impliqui deixar enrere la seva infantesa.