BENVINGUDES, FAMÍLIES

AFA INSTITUT ESCOLA ELS PINETONS

Benvingudes, famílies

Està a punt de començar una etapa molt important de la vida escolar dels vostres infants o joves , i des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) volem donar-vos la benvinguda i explicar-vos el que ara mateix us pot interessar més de l’AFA.
Aquí hi trobareu informació bàsica sobre qui som i els serveis que gestionem. 
JO SOC AFA, JO SOC PINETONS!

L'AFA, què és

És una entitat sense ànim de lucre que forma part de la comunitat educativa de l’escola. L’AFA també és escola i aquesta és la principal premisa que la mou. Té com a eix vertebrador la participació organitzada i col·lectiva dels alumnes del centre i, per extensió, de les seves famílies. 

Tot i que l’AFA té una funció molt rellevant i treballa coordinadament amb l’escolai en línia amb el seu projecte pedagògic, és important distingir les iniciatives que sorgeixen de l’AFA respecte de les de l’escola per facilitar la comunicació entre tota la comunitat educativa.

 Donem suport a la gestió del centre des de diferents àmbits: educatiu, social i econòmic. Algunes de les seves tasques són:

 • Potenciar la participació de les famílies en la vida del centre.

 • Realitzar activitats que reforcin el projecte educatiu de l’escola.

 • Aportar recursos per a contribuir a la millora del seu funcionament.

 • Treballar coordinadament amb l’equip directiu i el professorat per al bon funcionament del centre.

 • Donar suport als infants i a les famílies amb necessitats educatives o socials específiques.

 • Oferir serveis i activitats per a infants i famílies facilitant la implicació i participació positiva en la vida del centre i per al desenvolupament d’habilitats, capacitats relacionades amb l’educació i l’aprenentatge.

 • Fomentar la convivència entre la comunitat educativa.

Per estar ben informades

L’AFA distribueix tota la informació a través de les famílies delegades l’escola s’encarrega d’informar i gestionar les famílies delegades). També fem servir diferents canals de comunicació, així que, si voleu estar al dia de tot el que passa a l’AFA, us recomanem que en feu ús.

WEB

A la web trobareu tota la informació de l'AFA , dels serveis que gestiona, i de les activitats que s'organitzen. És on se centralitza tota la informació de l'associació.
A més, és des d'on podreu fer totes les gestions vinculades amb el servei de Migdia, de lleure i esports, acollida o Casal d'estiu.

Trobareu l'espai de transparència amb actes i documentació relativa a la gestió de l'associació.

WHATSAPP | delegades de classe

A principis de curs cada classe tria un delegat o delegada, que és la persona referent de contacte entre l’AFA, l’escola i les famílies. S’encarrega de traspassar la informació a les famílies i de fer arribar qualsevol dubte que aquestes tinguin a l’AFA. Per fer-ho es crea un grup de WhatsApp a cada classe, on els delegats comparteixen la informació que els facilita l’AFA o l’escola.

EMAIL

Per a qualsevol dubte o inquietud, podeu enviar un mail a l'AFA o a qualsevol de les seves comissions. Accedeix a l'espai de " contacta'ns".

L'AFA, què fa i com s'organtiza

S’estructura en una junta directiva (elegida en votació cada 2 anys per les famílies sòcies) i en diverses Comissions de Treball. La direcció i organització de l’AFA i la gestió dels serveis que ofereix recau sobre la Junta i les Comissions que estan formades per mares i pares de famílies de l’escola que treballen de forma totalment altruista, sense cobrar res i utilitzant el seu temps lliure. 

Per distribuir les tasques i fer més efectiva la feina, l’AFA s’organitza en comissions que treballen en aquells temes que estan dins del seu àmbit d’actuació.

 • Cada comissió està formada per diverses persones, que hi poden tenir diferents graus d’implicació depenent de la seva disponibilitat.

 • Totes les comissions tenen un/a vocal que s’encarrega de representar la comissió a les reunions bimensuals de treball de l’AFA. A aquestes reunions hi pot assistir tothom: no cal estar-hi associat ni formar part de cap comissió. Us convidem a assistir-hi per conèixer de primera mà els projectes en què treballem i sumar-vos- hi si us engresquen.

 • També es poden crear grups de treball. Aquests, són equips enfocats a desenvolupar un projecte específic o iniciatives dins l’àmbit d’interès de les famílies i de l’escola.

Qualsevol membre de l’AFA pot sol·licitar pertànyer a una comissió o grup de treball, posant-se en contacte amb la seva vocalia o directament amb la junta de l’AFA . Alhora qualsevol membre de l’AFA pot crear un nou grup de treball.

Actualment tenim 10 comissions. Entra a l’espai web de les comissions per coneixer quina es la seva tasca i sumar-vos-hi!

Actualment tenim 1 grup de treball: 

L'AFA gestiona el Temps de Migdia

L’IEP Els Pinetons i l’AFA Els Pinetons sempre han assumit el compromís i la responsabilitat de garantir com a institució la qualitat i coherència amb el seu projecte educatiu durant el temps de migdia i el servei de menjador, considerant aquest temps plenament educatiu i tan importants les vivències i els aprenentatges que hi fan els infants com els que assoleixen durant la resta de temps d’escola.

Per tirar endavant aquest compromís, l’AFA, des del curs 2014-2015 treballa amb empenta assumint la gestió directa del servei de menjador, sense empreses intermediàries, apostant per un model que beneficia directament als infants i les seves famílies: per una banda, poder oferir un menú equilibrat i saludable, pautat per nutricionistes i elaborat in situ per l’equip de cuina amb producte ecològic, i per l’altra, fomentar el creixement d’un projecte de lleure educatiu digne, on la transmissió de valors sigui una realitat. Tan valuós és el que mengen com el que viuen els nens i nenes a l’espai de menjador.

 • Els infants i joves dinen i tot seguit participen en activitats proposades pels monitors i monitores de l’AFA tot seguint el projecte de Migdia.
 • Els infants de P3 després de dinar aprofiten per fer migdiada.

Com fer ús?

Usuari Fix

2,3,4,5 dies fixos setmanals

Usuari esporàdic

Inscripció abans de les 9:30h del matí del dia de fer ús del servei

Menús

 • A finals de cada mes els menús diaris detallats del mes següent es pengen al web de l’AFA i al Instagram.
 • Hi ha un menú base i altres d’adaptats a necessitats nutricionals i a al·lèrgies i/o intoleràncies. Si necessiteu de menús adaptats contacteu amb nosaltres.
 • Tots els plats estan elaborats per les cuineres del centre, a partir d’ingredients frescos, ecològics de proximitat i de temporada. Menús elaborats i revisats per Laura Labernia, Dietista-Nutricionista – Col. Núm. CAT699 .
 • A més del basal, actualment disposem de 8 varietats de menús: sense gluten – sense llet – sense ou – sense peix – sense fruits secs – astringent – sense porc – sense carn.

Algunes dades...

MENÚS DIARIS SERVITS
+ 0
MONITORS I MONITORES
+ 0
CUINERES
+ 0
VARIETATS DE MENÚS
0

Tota la informació

L'AFA gestiona el lleure i els esports

El curs 14/15 s’engegava, des de la Junta de l’AFA, el canvi de model cap a l’autogestió, que ens ha permès passar de gestors d’activitats a crear un espai educatiu, dotar-lo de coherència i lligar-lo amb la resta de moments que l’infant passa a l’escola. Any rere any hem anat creixent en nombre d’activitats, de participants, de talleristes (intentant recolzant-nos tant com podem en els monitors que conformen la plantilla de menjador: estan molt ben formats, coneixen el projecte de l’escola i, sobretot, coneixen els infants).

Com fer ús?

 • Les inscripcions s’obren al juliol. Les trobareu obertes durant tot el curs.
 • Activitats per infants i joves des de P4 a 4t ESO.
 • Es publica la llista d’admesos durant la primera setmana de setembre. Hi ha nombre màxim i mínim de participants.
 • Es poden inscriure alumnes de Els Pinetons i de qualsevol altre escola.
 • Aquest email només confirma la preinscripció a l’activitat i serà el llistat definitiu el que confirmi la plaça a l’activitat.

Tota la informació

L'AFA gestiona el lleure de matí

El Servei d’Acollida Matinal és un servei adreçat a les famílies que, per diferents motius, no poden acompanyar els seus fills a l’escola a les 9h del matí.

Quan a l’escola es fa jornada intensiva (el mes de juny), s’ofereix l’ampliació del servei d’acollida de 15.30 a 16.30 h. Tota la informació es rep quan l’escola confirma la jornada intensiva.

 • L’hora d’inici del servei és a les 7,45h, els monitors NO PODEN acollir als nens i nenes abans d’aquesta hora. L’horari del servei és de 7’45h a 9h del matí. L’accés al servei és flexible fins a les 8’45h, on es tancarà l’accés al servei.
 • Els nens han de ser entregats per la persona que els acompanyi fins a la porta exterior de l’escola on seran rebuts per l’equip de monitors d’acollida. L’AFA no es fa responsable dels nens i nenes que no siguin acompanyats per un adult fins a aquest punt.
 • Els infants poden portar esmorzar fred si entren abans de les 8:30h al servei d’acollida, adequat per poder menjar-lo ells sols. Es recomana que sigui alguna cosa lleugera, ja que recordem que posteriorment els nens/es ja faran l’esmorzar a l’escola.
 • En el cas dels infants de 3 anys, no podran fer ús del servei d’acollida fins que finalitzi el període d’adaptació.

Com fer ús?

Usuari esporàdic

Inscripció abans de les 9:30h del matí del dia de fer ús del servei

Tota la informació

Forma part de l'AFA

Hi ha diverses maneres de col·laborar amb l’AFA i ajudar a donar continuitat i fer creixer el projecte d’escola. Cada aportació, per petita que sigui, ens ajuda a créixer i a construir el projecte educatiu dels nostres infants i joves. En la mesura de les vostres possibilitats, informa’t i participa a l’AFA.

PARTICIPA A LES COMISSIONS

Podeu posar-vos en contacte amb alguna de les comissions de treball i oferir-vos a col·laborar-hi. La major part de les comissions són obertes i necessiten la col·laboració per tirar endavant el projecte.

PARTICIPA ALS GRUPS DE TREBALL

Els grups de treball es creen per una finalitat molt concreta i amb un final marcat. Crea o participa en els grups de treball existents.

BELLUGA'T

Sovint es necessiten famílies per tasques molt específiques. Les Comissions fan crida per la col·laboració de famílies. 

Belluga't i col·labora.

CONSELL ESCOLAR

El Consell Escolar és l'òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el govern de l'escola.
Com a AFA tenim una representant i com a pare o mare pots formar part presentant la teva candidatura a les eleccions que es realitzen..

Tens dubtes

Contacta amb nosaltres i et donarem resposta el més aviat possible.

Telèfon

607 83 78 63

Segueix-nos

Contacta amb l'AFA