RECOMANACIONS LITERÀRIES - SANT JORDI 2023

Comissió Festes i solidaritat

El 23 d'abril arriba Sant Jordi. Durant 7 dies us farem arribar una petita tria.

AVUI RECOMANACIONS PER A MITJANS

El Vampir Vladimir : Abans mort que vampir! Miguel Calero

Dormo en un taüt, no em pot tocar el sol i tinc 80 anys. Soc un nen normal. En Vladimir acaba de complir els 80 anys i ara vol provar coses noves com fer-se vegetarià, anar de vacances a la platja o portar roba de colors en lloc del negre habitual. En Vladimir vol ser un nen normal, però... ho podrà aconseguir?

Regreso al bosque de los cuentos El hematocrítico.

Regresamos al Bosque de los Cuentos, donde nos reencontraremos con los personajes clásicos y seremos testigos de sus alocadas y tronchantes aventuras. Rapunzel pasa el día en su torre, a salvo de brujas malvadas, ogros, monstruos y demás, pero es atacada por sus peores enemigos, los piojos; Caperucita ni imagina que junto a sus vecinos va a conseguir hacer del bosque un lugar mejor; y sabremos algo más de la juventud del Lobo Feroz, que antes de ser un feliz y ejemplar ciudadano, era solo feroz.

Te de maduixa al cau del teixó. Eulàlia Canals

L'Os ha perdut les ulleres i surt a buscar-les. Sense ulleres no pot convidar l'Ossa a contemplar les estrelles. Pel camí, trobarà el Teixó, que ha perdut la son i el Llop, que busca les claus del seu cau. Bé, això és el que diu. Ah, i l'Esquirol! Què busca? L'Esquirol busca la felicitat. I així, tot buscant, tot fent camí, els quatre animals descobriran un munt de coses, coses que mai s'haurien pogut imaginar.

El nen. Colas Gutman

El nen és en Lleonard, un petit ésser humà de ciutat, molt curiós i una mica filòsof. Als pares els agrada passar els caps de setmana al camp, però ell ho troba avorrit. Fins que un dia, durant una passejada, coneix una ovella, una vaca, una gallina i un llop. Els animals li pregunten per a què serveix un nen. L’ovella dona llana, la vaca dona llet i la gallina pon ous. Fins i tot el llop té una utilitat; i si no, que li ho demanin a la Caputxeta!

Orbie, dibuixa’m un xaiboto. Frédérick Wolfe

Fa tres setmanes i deu dies que intenta dibuixar un xaibotó. Desespera't, recorre a l'Orbie, la il·lustradora perquè l'ajudi. Però què és un xaibotó. Un xai que es diu Botó?Amb les explicacions cada cop més imprecises d'en Fred i la seva tossuderia de veure el seu desitg fet realitat, no serà fàcil per a l'Orbie conservar la calma.