RECOMANACIONS LITERÀRIES - NADAL 2023

Comissió Festes i solidaritat

AL NADAL NO OBLIDIS D'AFEGIR LLIBRES A LA VOSTRE LLISTA DE REGALS. .

Et presentem una selecció de títols amb els que encerteràs segur

RECOMANACIONS PER A MITJANS

Ana del lago

 Kitty Crowther. Fulgencio Pimentel


Ana está harta. Su vida junto al lago le pesa desde hace tiempo. Se pregunta por qué las cosas son como son. De pronto, Ana se encuentra con los tres gigantes que habitan en el fondo del lago. Necesitan su ayuda: deben llegar al mar antes de que una terrible maldición se cierne sobre ellos. Esta es la primera vez que Ana sale de su casa. «¡Pasearse por ahí con tres gigantes no va a ser cosa de coser y cantar!», se dice a sí misma

Diumenge

Marcelo Tolentino. Kókinos


Els diumenges tot transcorre de la mateixa manera a la família d’en Martí. La rutina tranquil·la dels seus pares i avis és sempre igual i previsible. Però aquest diumenge en Martí vol fer una cosa diferent! Ni més ni menys que la volta al món! El seu fidel gos, en Fubà, serà el seu únic company d’expedició. Junts creuaran deserts abrusadors i paratges gelats, s’enfrontaran a perills, a monstres i pirates. Per al nen, aquell diumenge avorrit es transforma en una diversió inesperada.

El gat Boris. La carabassa

Erwin Moser. Flamboyant


La tardor ve carregada de tempestes! També per a en Boris. Però a ell les tempestes no l’afecten gaire. Està decidit a gaudir d’aquesta època de l’any amb els seus amics. Descobreix vuit històries breus plenes d’humor i tendresa, perfectes per a primers lectors o per llegir en veu alta.

En què somiava l’ós?

Albert Asensio. Joventut


L´Ona, una tarda qualsevol asseguda en un banc del parc coneix un os. I es fan amics. L´os vol ser poeta, i ella l´ajudarà. Van a la biblioteca, a la llibreria, conversen amb un poeta però l´os segueix incapaç de fer poemes. En la cerca, a poc a poc s´allunyen de la ciutat i s´endinsen en la natura.Un llibre bellíssim sobre l´amistat i sobre trobar-se a un mateix.

Detectiu Samsó

Karerina Gorelik. Baula


En Samsó es el detectiu mes famós de la ciutat. Avui necessitarà tota la seva energia i les seves capacitats d’investigador per trobar les pertinences i els familiars que els seus clients han perdut. Sota terra, sota l’aigua, bosc endins, muntanya amunt… El seu instint rastrejador el durà a indrets sorprenents. L'ajudaràs a seguir les pistes?

Regreso al bosque de los cuentos

El hematocrítico. Anaya


Rapunzel pasa el día en su torre, a salvo de brujas malvadas, ogros, monstruos y demás, pero es atacada por sus peores enemigos, los piojos; Caperucita ni imagina que junto a sus vecinos va a conseguir hacer del bosque un lugar mejor; y sabremos algo más de la juventud del Lobo Feroz, que antes de ser un feliz y ejemplar ciudadano, era solo feroz.

Te de maduixa al cau del teixó

Eulàlia Canal. Bindi Books

L'Os ha perdut les ulleres i surt a buscar-les. Sense ulleres no pot convidar l'Ossa a contemplar les estrelles. Pel camí, trobarà el Teixó, que ha perdut la son i el Llop, que busca les claus del seu cau. Bé, això és el que diu. Ah, i l'Esquirol! Què busca? L'Esquirol busca la felicitat. I així, tot buscant, tot fent camí, els quatre animals descobriran un munt de coses, coses que mai s'haurien pogut imaginar.

Papallona

Marc Majewski. Ekaré


La força d’aquesta història rau en la criatura que la protagonitza, que amb molta gràcia i determinació es fabrica una enginyosa disfressa de papallona. Quan els altres nens fan malbé les seves precioses ales i antenes, és el pare qui la reconforta, anima i ajuda a començar.

Una papallona és paciente

Dianna Hutts. EntreDos Aquest àlbum il·lustrat de coneixements ens presenta una excel·lent i ben documentada introducció al món de les papallones. El llenguatge és poètic i senzill, adaptat a joves lectors. Les il·lus-tracions són elegants i plenes de detalls.

El fil de la vida

Davide Cali. EntreDos


Un nen petit estira ben fort un fil vermell. Un fil que no l’abandonarà mai al llarg de les pàgines del llibre, mentre espera els petits i grans esdeveniments de la seva vida: el petó abans d’anar a dormir, Nadal, l’amor, un fill, les vacances, una trucada... Un àlbum en un format allargat, com el fil que s’estira i se segueix al llarg de la vida. Un àlbum molt emotiu per llegir i tornar a llegir…