RECOMANACIONS LITERÀRIES - NADAL 2023

Comissió Festes i solidaritat

AL NADAL NO OBLIDIS D'AFEGIR LLIBRES A LA VOSTRE LLISTA DE REGALS. .

Et presentem una selecció de títols amb els que encerteràs segur

RECOMANACIONS PER A PETITS

Piratas en el jardín

Atak. Libros del zorro rojo.


La presencia de unos piratas que irrumpen en el jardín de Emil y Pato como la fantasía más salvaje, lo trastoca todo y pone el mundo patas arriba, pero también lo hace más interesante.

L’elefant amb ulleres

Natasha Domanova. Nandibú


Un elefant no és res extraordinari. Però si l’elefant porta ulleres el conte es posa interessant… oi? Un elefant amb ulleres ha caigut i… aquí comença aquesta història!

Una gran sorpresa

Daniela Kulot. Kalandraka


Una misteriosa cuerda roja asoma por debajo de la puerta y lleva a la familia de Cocodrilo y Jirafa a vivir nuevas aventuras. ¿Qué habrá al otro lado? Lo que podría ser un día cualquiera se convierte en una emocionante aventura para la familia de Jirafa y Cocodrilo. Una misteriosa cuerda traza el camino de un viaje que concluye con «Una gran sorpresa».

Cuc i eriçó

Ramón D. Veiga. Takatuka


Cuc coneix un eriçó tossut que diu ser faquir, encantador de cucs i llançador de pues, però... serà veritat? Una altra aventura de Cuc on torna a quedar clar que per ser amics n'hi ha prou amb una bona pizza carbonara. I amb extra de formatge!

Una habitació molt sorollosa

Alicia Acosta. Flamboyant


El senyor Paperina, el de l'oïda fina, no pot dormir mai tranquil. Es muda al camp buscant silenci per descansar, però el vent no deixa de xiular. - Que escandalós, fa massa remor! La seva veïna, una divertida velleta, li ofereix la solució, però... quin desastre! Creus que ho aconseguirà?

Tigre

Jan Jutte. Entredos


Josefina es troba un tigre pel bosc. Un cop passat l'ensurt, decideix adoptar-lo i es fan molt bons amics. Així i tot, les ratlles del pelatge d'en Tigre comencen a desaparèixer. El diagnòstic està clar: el nostre heroi es consumeix de tristesa. Enyora la seva terra. Amb molta recança, la Josefina ajudarà el seu amic a recuperar la felicitat.

No a totes les nenes els agrada el rosa

David Pintor. Barcanova


L'artista David Pintor, a través d'un diàleg molt divertit amb la seva filla, relata algunes de les moltes i estrafolàries aficions que poden fer somiar les nenes. Àlbum sobre idees i imatges preconcebudes que fan referència als estereotips de gènere.

Rauc

Werner Holzwarth. Takatuka


En Rauc era la granota més feliç del món. Reia quan se submergia i arribava al fons del llac. Somreia quan aterrava sobre les potes després d’un salt mortal. I cridava «Visca!» cada vegada que aconseguia saltar d’una fulla de nenúfar a una altra. Fins al matí que va ensopegar amb la cigonya…

La bruixa divertida

Ricardo Alcántara. Kalandraka


Aquesta bruixa divertida, de nom Rosalia, juga de nit i dorm de dia. Viu en un castell encantat i viatja pel món amb la seva escombra, amunt i avall, fent i desfent encanteris. Fins que una misteriosa veu l'interromp. Qui serà?Torna el tàndem Alcántara i Gusti amb un altre divertit llibre de cartró per a prelectors ideal per compartir en veu alta. La lletra de pal i el text rítmic i rimat el converteixen en un títol perfecte per fer les primeres passes en la lectura autònoma.

Ahir al vespre

Heena Baek. Kókinos


Àlbum en forma d’acordió. S'apropa el Nadal, aviat es farà de nit i tots els veïns de l’edifici començaran a fer els seus preparatius.
Així van desfilant diferents habitants: la senyora Ratolí, el senyor Guineu, el senyor Cabra Blanca amb el gat negre de la cafeteria Safata Platejada, el senyor Conill Blanc... Interactuen uns amb altres, passen coses inesperades, es molesten a vegades, però al final són molt solidaris.