RECOMANACIONS LITERÀRIES - NADAL 2023

Comissió Festes i solidaritat

AL NADAL NO OBLIDIS D'AFEGIR LLIBRES A LA VOSTRE LLISTA DE REGALS. .

Et presentem una selecció de títols amb els que encerteràs segur

RECOMANACIONS PER A GRANS

El gran llibre de les respostes increïbles,

Jane Wilsher. Inuk


T’agrada descobrir conceptes que poca gent coneix? Has fet preguntes que ningú no sap respondre? En aquest llibre trobaràs un munt de preguntes sobre el món, la natura, la ciència, les persones, els animals… i descobriràs les seves respostes al·lucinants! Amb il·lustracions divertides a tot color, el llibre està organitzat per temàtiques estructurades en preguntes i respostes breus. És la lectura perfecta per a nens i nenes a partir de 7 anys, i en especial per a tots els lectors que prefereixin lectures ràpides en què no calgui llegir de manera lineal. Saps quin animal fa una migdiada de tres anys? Què fan els astronautes amb la roba bruta? Quin metall preciós tenim als nostres cabells?

La història de Júlia que tenia ombra de nen

Cristian Bruel. EntreDos


A la Júlia no li agrada anar pentinada i tampoc no és gaire curosa. Els seus pares no porten gens bé que no es comporti com cal, i sempre l’estan renyant. Però la Júlia no entén res, i ella voldria que li fessin abraçades, li adrecessin paraules dolces i la deixessin ser qui és.

BUM!

Charles M. Schulz. Meraki


Deixi’m jugar, míster!La colla d’en Charlie Brown està preparada per sortir al camp a jugar en aquest recull de vinyetes sobre beisbol. Alguns dels moments més recordats d’aquests amics passen al terreny de jo.

Dagfrid i companyia 

Agnès Mathieu-Daudé. Flamboyant


Si tingués un animal de companyia, dormiria amb mi al peu del llit, jugaríem junts i tothom em diria que és una monada. Odin, un dels nostres déus vikings, té dos llops, dos corbs i un cavall de vuit potes. Jo amb un gatet ja m’acontentaria. Però la mare diu que ni parlar-ne: el seu bacallanet, és a dir, el meu germà, els té al·lèrgia. He pensat que potser un xai, però ens rosegaria les cortines. Hauré de trobar alguna altra cosa.

David Colom.

Swapna Haddow. Flamboyant


Aquesta és la increïble i heroica història de com jo, en David Colom, el colom més valent de tots els coloms del món colomès, vaig derrotar la Gata Malèvola. Uneix-te a en David Colom i en Capi en la seva missió per derrotar al gat més malvat de la ciutat. Hi haurà trossets divertits, trossets terrorífics i trossets de galeta.

Alerta, verins!

Jan Tytgat. Takatuka


El verí és una substància tòxica que ens pot fer emmalaltir i que, depenent de la quantitat, ens pot arribar a matar. Estem envoltats de verins: alguns són naturals i altres els han produït els éssers humans. Els que tenim a casa són fàcils de distingir per les seves etiquetes, però també en podem trobar a la natura, on hi ha animals i plantes que són verinosos. De verins n'hi ha de molts tipus i no afecten de la mateixa manera a les persones, els animals o les plantes. Per això és imprescindible conèixer-los i ser conscients de la seva enorme varietat. Cal que distingim els que podem trobar en el nostre entorn més immediat i aprendre com hem de reaccionar en cas d'intoxicació.

Molly Wind.Bibliotecaràries a cavall.

 Catalina Gonzalez Vilar, Toni Galmes. Norma editorial.


Molly Wind té nou anys, adora llegir i viu amb els seus oncles i la seva germana Ann en una granja al sud dels Apalatxes. Les coses no són fàcils i els diners escasseja per la zona, però, just quan més el necessiten, una oportunitat cau del cel: la biblioteca local està contractant noies perquè portin la literatura a la gent de les muntanyes! Acompanyada del seu fidel cavall Carson, Molly i ell viuran incomptables aventures entre boscos, bandits, llibres i molts embolics. I quin menys! Potser podria esperar-se una mica més d'una valenta bibliotecària a cavall i els seus amics?

Nen i Jaguar.

Andrea Maceiras. Nandibú


Els jaguars són animals molt poderosos. Diu la llegenda que van néixer alhora que el sol i la lluna i per això el seu pelatge és daurat com la llum i les seves taques són negres com la nit. A més, el sol i la lluna els van concedir un do especial: els jaguars tenen el poder de visitar els éssers humans en somnis. Són capaços de portar-los missatges o allunyar els seus malsons. Però en Balam és només un cadell la nit en què visita al petit Tumi, membre de la tribu amazònica Iwatse. És massa aviat, i això significa que s’aproxima una amenaça. El fum enfosqueix la selva. El verí ha arribat al Riu Gran. Però el rugit de la selva viu en les ànimes dels qui l’habiten. I només espera a ser alliberat.

El retorn dels llops.

 Nadja Belhadj. Zahorí


Una faula poètica en format acordió inspirada en un dels casos de renaturalització més emblemàtics del món, el del llop al parc de Yellowstone. Un exemple mundialment conegut del retorn de la biodiversitat.