RECOMANACIONS LITERÀRIES - NADAL 2023

Comissió Festes i solidaritat

AL NADAL NO OBLIDIS D'AFEGIR LLIBRES A LA VOSTRE LLISTA DE REGALS. .

Et presentem una selecció de títols amb els que encerteràs segur

RECOMANACIONS PER A JOVES

Patina

Jason Reynolds. Sembra

 

La Patina, o Patty, és la més ràpida de l’equip d’atletisme. No li agrada perdre perquè ja ha perdut massa: el seu pare va morir i la seva mare es va quedar sense cames per culpa de la diabetis. Ara també corre per ella. Com que la mare no les pot cuidar, la Patty i la seva germana han hagut d’anar a viure amb el seu oncle i la seua parella, que les han canviades a una escola privada. Allí han d’aguantar les burles dels pijos. Perdre, per tant, no és una opció.

Haiku siberiano.

Vile, Jurga. Impedimenta


Còmic. Entre el 14 y el 18 de junio de 1941, menos de una semana antes de la invasión nazi y poco después de haber sido anexionados por la Unión Soviética, 17 000 lituanos fueron deportados a Siberia, donde muchos perecieron víctimas del frío y el hambre. Una mañana un grupo de soldados sacan a Algis y a otros miembros de su familia de la cama y les ordenan prepararse para un largo viaje. En la remota Siberia sobreviven a base de patatas congeladas, pero las canciones que cantan y las historias que cuentan les dan alas...

Trucada perduda.

Dasnes, Nora. Meraki

Còmic. Oslo, tardor del 2011 Un mes després del 22 de juliol, la Rebekka i la Fariba comencen l’institut. La Fariba s’apunta a la Lliga de Joves Laboristes i la Rebekka intenta participar en la revista, conèixer millor en Daniel, el dels cabells arrissats, anar a les festes i seguir el ritme dels estudis i dels amics. Però el problema és que la Rebekka no pot deixar de pensar mai en el que ha passat. Trucada perduda és una novel·la gràfica sobre els atacs terroristes, sobre la vida de després i sobre tots els qui trobem a faltar sense haver arribat a conèixer-los mai.

Bitter

Emezi Akwaeke. Indòmita

Després de passar-se la infància vagant per cases d'acollida, la Bitter està encantada d'haver estat admesa a Eucalyptus, una escola especial on es pot concentrar en el seu art rodejada d'altres adolescents plens de creativitat. Però els carrers estan inundats de protestes contra les profundes injustícies a la ciutat de Lucille. L'instint de la Bitter és resguardar-se de tot plegat rere les parets d'Eucalyptus, però els seus amics no estan disposats a conformar-se amb un món tan allunyat del que es mereixen. La Bitter no té clar si hauria de ser als carrers o quedar-se a l'estudi. I si finalment troba una manera de col·laborar amb la revolució sense renunciar a la seva identitat, haurà de preguntar-se: a quin preu?

Tres cops de sort.

Thurnage, Sheila. Viena


Us presentem la Mo LoBeau, la filla adoptiva dels propietaris del cafè de Tupelo Landing, un poblet de Carolina del Nord on aparentment no passa mai res. Aquest estiu, la Mo té previst donar un cop de mà al cafè, mentre segueix la pista de la seva mare biològica i busca un primer cas per a la seva flamant agència de detectius privats, que comparteix amb en Dale, el seu millor amic. Per això, l’arribada a Tupelo Landing del detectiu de la policia Joe Starr la posa en guàrdia. Es veu que ha reobert un cas antic: l’atracament a un banc en què no van arribar a atrapar els lladres ni es va recuperar el botí...

 Les noies.

Schaap, Annet. Pagès Editors.


Una noia que vol un príncep però se li presenta un gripau. Una noia que espera trobar-se un llop. Una noia amb una germana que no es desperta mai. Una noia que neix monstruosa i deixa els seus pares consternats...

La cara fosca de les llegendes.

Castellanos, Pol. Estrella Polar

Què s'amaga darrere els contes i les llegendes que ens han explicat des de petits i que hem vist en desenes de pel·lícules? Quin és el seu origen veritable? Realment totes les històries tenien un final feliç i tan ensucrat?
Descobreix-ho en aquest llibre misteriós, amb il·lustracions espectaculars en blanc i negre, que amaga multitud de secrets, alguns de tan esgarrifosos que et desmuntaran molts mites i models de la infantesa.

Fills d’Eodhum.

Tarrés, Roger. Fanbooks


La jove Àstrid és la protectora del seu poblat. Té els ulls blaus i el do d’alentir el temps. Quan uns assassins d’ulls verds aniquilen la seva gent, recorrerà mig món buscant la seva germana supervivent. Els seus enemics pretenen reunir aquells amb diferents colors d’ulls i amb poders especials per iniciar de nou la Gran Guerra entre els regnes de Niburesh i Hímdor. En el camí, trobarà en Rúnuc, un milicià de Niburesh d’ulls vermells amb el do de la immortalitat, i en Yàgon excomandant de Hímdor, per qui se sent atreta.

Elatsoe.

Little Badger, Darcie. Indòmita

L’Elatsoe té un poder: és capaç de cridar els esperits dels animals morts, una habilitat molt útil per seguir acompanyada del seu difunt gos, en Kirby. Quan el seu estimat cosí mor per un accident de cotxe, el seu fantasma li descobreix que va ser assassinat. Però, qui el va matar i per què?

Pardaleta.

Estrela. Joana. Meraki.

Còmic. Quan la Raquel ens comença a explicar la seva història, la Pardaleta ja ha entrat a la seva vida. No de cop, sinó de manera lenta i subtil, primer als passadissos de l'institut, després als assajos de teatre.