EQUIP DE CUINA

La proposta de “Monstres en positiu” ha estat elaborada durant setmanes a l’espai de migdia per nens i nenes del grup de mitjans.

Aquest projecte va néixer a partir de la necessitat d’un grup reduït d’infants de voler dissenyar diferents monstres que tinguessin determinades habilitats i característiques en concret. Les monitores vam escoltar les seves aportacions i finalment vam acordar acompanyar-los a dur aquest projecte a terme però, enfocant-lo des d’una altra perspectiva.

Per a iniciar el projecte va ser necessària una primera assemblea amb l’objectiu d’oferir-los un espai de conversa on poder expressar les seves idees, pensaments, desitjos, sentiments i emocions, entre d’altres. Tanmateix, les monitores vam implementar la tècnica d’escolta activa per tal de poder guiar-los i acompanyar-los a preparar i plasmar la proposta d’activitat de manera conjunta.

En aquesta primera conversa ens vam fer preguntes com:

  • Què coneixem dels monstres?
  • Per què quan parlem de monstres ho associem a pors
  • Quins monstres ens agradaria ser
  • Per fer el bé hem de fer algo dolent?

Aquestes qüestions van generar debat i també van derivar a moments de diàleg i reflexions on els infants van compartir les seves pors respecte al què, fins llavors, asssociaven al terme “monstre”.

 

Per concloure l’assemblea, vam arribar a la conclusió d’inventar i crear individualment, o en grups, monstres amb una connotació positiva amb la finalitat de trencar amb el concepte tradicional de què són els monstres i per tant, fer un canvi de mirada.

Una vegada establertes les premisses de com es farien els dibuixos, fer pluja d’idees i pactar els ítems per completar la descripció de cada monstre, vam exposar-les a una pissarra per tal de presentar-los a la resta d’infants del grup de mitjans i així convidar-los a formar part d’aquest projecte.

Amb la nova incorporació dels nens i nenes vam celebrar una altra assemblea per tal d’exposar més detalladament l’objectiu del projecte. Seguidament, tothom va començar a dissenyar l’esborrany del seu monstre en un ambient on es respirava motivació, interès i entusiasme. A mesura que passaven els dies cadascú es dedicava a crear el seu monstre, tant individualment, com en parelles o petits grups. Així doncs, va ser necessari pactar, consensuar i arribar a acords per a decidir la silueta, els detalls, el nom, l’edat, l’habilitat, etc., del monstre.

Hem pogut observar l’admiració i el reconeixement cap a altres creacions artístiques entre companyes i companys, la capacitat autocrítica i reflexiva, però, sobretot, l’aprenentatge cooperatiu.

Sens dubte, el projecte “Monstres en positiu” ens ha ofert l’oportunitat de cooperar, gaudir, aprendre, compartir i crear, però principalment, cal destacar la implicació, la motivació i l’esforç per part dels infants en crear un projecte des del principi amb especial interès perquè ells i elles han estat les persones inventores i impulsores d’aquesta proposta.

TENS DUBTES

Contacta amb nosaltres i et donarem resposta el més aviat possible.

Contacta amb Espai de Migdia

Telèfon

607 83 78 63

Segueix-nos