RECOMANACIONS LITERÀRIES - SANT JORDI 2023

Comissió Festes i solidaritat

El 23 d'abril arriba Sant Jordi. Durant 7 dies us farem arribar una petita tria.

AVUI RECOMANACIONS VERSIONADES

Qui no coneix la llegenda de Sant Jordi? Cada any ens l’expliquen: Un drac que atemoreix un poble, una princesa sacrificada i un cavaller que la salva… ah! I la rosa, aquella que neix de la sang del drac. Cada any la mateixa història! Ja està bé, no? Volem conèixer noves versions d’aquesta història i les volem conèixer de la mà dels autèntics protagonistes d’aquesta diada, els llibres. Avui us presentem 5 històries aptes per a ser llegides per a tots els públics a on la història de Sant Jordi s’explica d’una forma diferent. Us hi atreviu?

Una esbojarrada llegenda de Sant Jordi. Eva Lorenzo

Aquesta és la llegenda de Sant Jordi, segons la versió del drac, on trobareu el mateix Regne d’Amades, una princesa que s’ofereix en sacrifici, un drac volador que llança rugits i flamarades, fins i tot un Sant Jordi d’allò més eixerit. Aparentment tot sembla igual, si no fos perquè el que va passar segons el Drako, va ser una miqueta diferent de la història que coneixem... Feu volar la vostra imaginació!

La fantàstica llegenda de la Jordina. Joana Bruna

T’imagines que Sant Jordi fos en realitat una noia, la Jordina, que anés en patinet en comptes d’anar a cavall i que el malvat drac fos un lletgíssim extraterrestre?!!

El Nan i la nena que volia ser drac. Susana Peix

A la Martina i al Guillem els encanta jugar als contes. Primer de tot trien un conte, el llegeixen i, després, busquen dins del bagul una disfressa... i comencen a fer veure que són els protagonistes de les històries. Però, de tant en tant, no es posen d'acord... Un dia que estaven enfadats perquè tots dos volien la mateixa peça de roba, l'àvia va pujar a les golfes amb un llibre entre les mans: La llegenda de Sant Jordi! Aconseguiran posar-se d'acord per jugar al conte?

La princesa, el drac i el cavaller desarmat. Joan Turu

Aquesta llegenda de Sant Jordi no és tal com la coneixeu. Segurament us n'han narrat una versió diferent, un relat esbiaixat i ple de mitges veritats que té poc a veure amb el que realment va passar. Aquí no hi apareixen princeses bledes, ni dracs ferotges, ni cavallers armats. És precisament la mirada del cavaller Jordi la que fa canviar el destí de la bèstia alada i de tot el poble. Potser sí que va passar així... qui sap.

Sant Jordi i el drac amb corona. Begoña Oro

Un drac de potes escardalenques i amb aires de grandesa, amb corona i tot, te tothom atemorit: no se'n salva ningú. Deixa les víctimes sense poder respirar i el nombre de casos no para d'augmentar. Pero un jove cavaller, dels de llança, cavall i un gran casc de ferro, està disposat a enfrontar-s'hi per encaterinar una princesa que es del morro fort, encara que per aconseguir-ho hagi de capgirar la seva manera de pensar. Se'n sortirà? Aquest llibre capgira la llegenda de sant Jordi per acabar deixant-nos una gran lliçó, la lliçó que tots plegats hauríem d'aprendre despres d'haver viscut l'atac d'aquest virus.. ai! drac.