PROJECTE LLEURE I ESPORTS

Comissió Lleure i Esports

EL LLEURE A PINETONS

El curs 14/15 s’engegava, des de la Junta de l’AFA, el canvi de model cap a l’autogestió, que ens ha permès passar de gestors d’activitats a crear un espai educatiu, dotar-lo de coherència i lligar-lo amb la resta de de moments que l’infant passa a l’escola. Any rere any hem anat creixent en nombre d’activitats, de participants, de talleristes (intentant recolçant-nos tant com podem en els monitors que conformen la plantilla de menjador: estan molt ben formats, coneixen el projecte de l’escola i, sobretot, coneixen els infants).

Per dotar de valor la tasca en el temps de lleure i garantir la coherència dins el marc de l’escola, es va treballar en un Projecte Educatiu de Lleure, que és un recull d’allò que es considera essencial pel que fa a objectius, aspectes formals organitzatius, maneres de fer i responsabilitats de les persones implicades en l’estona de lleure. El Projecte va ser aprovat pel Consell Escolar i es manté viu.

Els eixos principals d’aquest Projecte són:

  • Promoure l’aprenentatge de l’infant.els que assoleixen durant la resta de temps d’escola.

  • Acompanyar els infants per aconseguir el seu desenvolupament.

  • Buscar el creixement personal.

  • La coeducació, sense discriminació ni diferenciació per motiu de sexe, rebutjant qualsevol tipus de discriminació i potenciar, al mateix temps, l’equitat, el respecte, l'enriquiment i l'amistat.

  • Educar en la llibertat i per a la llibertat: A partir del respecte dels drets aliens i les obligacions de cada persona. Escoltar i respectar la veu de l’Infant i potenciar la seva autonomia i participació.

  • Atenció a la diversitat: adaptar les condicions a la persona, ja sigui per motius culturals o derivades d’una necessitat específica, per tal que pugui dur a terme una vida autònoma, feliç i digna.

Tens dubtes

Contacta amb nosaltres i et donarem resposta el més aviat possible.

Telèfon

607 83 78 63

Segueix-nos

Contacta amb Lleure

Contacta amb Esports