FEM TALLERS

Equip de Petits i 1r

A l'espai de migdia, durant el temps d'esbarjo, sovint el desig dels infants és jugar lliurement al que ells volen, però també hem detectat que hi ha altres moments en els quals nens i nenes sol·liciten i necessiten noves propostes de jocs.


Per aquesta raó, buscant l'equilibri, aquest curs l'equip de coordinació, juntament amb l'equip de monitors, hem programat cada setmana dos dies de tallers tenint en compte les necessitats i interessos dels infants i del mateix grup.

 

Els tallers proposats són: taller de relaxació, creatiu, acroesport, experimentació, escenari obert…

Aquests tallers són de caràcter voluntari i només participen els nens i nenes que volen. Encara que així sigui, se'ls demana que respectin el compromís d'acabar el taller una vegada s'hi vinculen.


Aquest curs també hem incorporat els dijous de pati compartit. Els infants poden desplaçar-se amb llibertat pels diferents patis d'infantil, jugant en els diferents espais i amb les companyes i companys de les diverses escoletes.

L'objectiu d'aquestes propostes és promoure la participació dels infants en jocs col·lectius, fomentar la cohesió de grup, la capacitat de debatre i decidir davant les diferents opcions que se'ls plantegen, i la creativitat, entre altres.

A continuació presentem un petit recull dels grups de primer. Els grups d'Ales i de Pedres han fet jocs com l'"Aranya", el "Pica-paret", el "Futbol xinès" o el "Salva-ferits".

Altres infants s'han sumat al projecte "pesca sostenible" on hem creat un peix personalitzat amb materials reciclats.

Hem pogut observar que els infants que han fet aquestes propostes ho han fet amb moltes ganes de dur-les a terme, amb interès i amb molta il·lusió.

 

Al llarg d'aquest curs, a les diferents Escoletes, s'aniran oferint diferents propostes fomentant diferents contextos i rols a l'estona de migdia.