Les famílies de l’escola Pinetons es planten i es manifesten per reclamar l’institut

Aquesta setmana les famílies de l’escola Pinetons han intensificat les reivindicacions a favor del projecte d’escola institut. En aquests moments l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament estan negociant l’oferta pública del proper curs i és per això que les famílies es volen fer escoltar. La proposta municipal és la petició que es facin ja el curs vinent dos instituts escola, un al Martinet i un altre a Pinetons, com es va acordar al ple municipal. Es tracta d’una reivindicació que ha de permetre alleugerir la massificació que hi ha a la secundària.

Els pares i mares de l’escola Pinetons expliquen, que a l’espera de confirmació oficial, tenen indicis que només es vol fer un dels dos i seria a Martinet. Des de l’AFA de Pinetons expressen que aquesta decisió és lícita “però no és justa” i per això han triat com a lema de la seva reivindicació “ho volem tot”. Consideren injust que les famílies de Pinetons no tinguin una opció a secundària on assegurar la continuïtat pedagògica, assenyalen que és a la seva zona on hi haurà un problema greu de massificació el curs vinent perquè “a Palau Ausit, que ofereix 120 places, hi aniran a fer 1r d’ESO 175 alumnes” i recorden que cal garantir l’atenció als alumnes de la Unitat de suport a l’educació especial que hi ha al centre.

Plantada i assemblea indefinida aquest divendres
Dimecres les famílies van celebrar una primera assemblea per la tarda per donar el tret de sortida a les reivindicacions. El dijous ja havien penjat pancartes i van concentrar-se al propi centre per rebre amb una acció sorollosa al regidor d’ensenyament, Oriol Mor, que visitava l’escola per participar en el Consell Escolar. El gruix de la reivindicació serà aquest divendres dia 16. Han organitzat una plantada a l’escola. A les 16.30h hi ha previst l’inici de la concentració i la lectura d’un manifest. Després celebraran una assemblea de durada indefinida. Hi ha previst fer un sopar conjunt i també s’han previst activitats pel dissabte al matí.

Ref. Revista de Ripollet