EL LLIBRE GRAN

Equip de Mitjans

Durant el primer trimestre els nens i nenes de segon, tercer i quart de primària hem portat a terme la creació d'un llibre gegant a l'espai de migdia.

 

Amb aquest innovador projecte hem treballat la creativitat, el treball en grup i el foment de la lectura, entre d'altres objectius.

Vam iniciar-lo fent una pluja d'idees en la que compartíem els temes sobre els quals volíem que tractés el nostre llibre gegant: dracs, elements de la terra, fantasmes, etc.

Finalment, vam decidir fer diferents històries per tal que tothom pogués explorar la seva creativitat de manera lliure. Així, cadascuna d'aquestes representaria un capítol del llibre.

Entre tots els infants que volien participar, vàrem organitzar tres grups i començarem a crear el nostre llibre. Durant les primeres sessions, cada grup va redactar la seva història, compartint opinions i idees. Un cop ja teníem clar quin era el fil conductor, vam passar a plasmar-la en cartrons gegants, que ens va facilitar l'equip de cuina.

D'aquesta manera, vam dibuixar i escriure cada capítol en un cartró, fent així les pàgines del llibre. Ens vam ajudar de diferents materials com pintures, retoladors, retoladors Posca, llapis de fusta, entre d'altres. Després d'aquest procés, hem tancat el projecte enquadernant el nostre llibre.

Al llarg de tot el projecte, hem pogut fomentar la nostra creativitat, ja que l'hem dut a terme a un entorn creatiu, en el qual ens hem pogut expressar lliurement mitjançant l'escriptura i la il·lustració.

Hem après a expressar les nostres idees de manera única i original, pel fet que totes les nostres aportacions són vàlides i valuoses. També hem treballat la cooperativitat i la col·laboració, ja que perquè el projecte sortís bé, hem hagut de comunicar-nos entre nosaltres de manera assertiva, respectant les diferents opinions. Així, hem aconseguit empatitzar i acceptar les diferències que han anat sorgint. D'altra banda, cal destacar que aquesta activitat ens ha permès apropar-nos una mica més al món de la lectura i la narració d'històries.

Com a conclusió, durant la creació del llibre hem viscut una muntanya russa d'emocions i creativitat: des d'escollir el tema fins a veure el projecte finalitzat.

Ha sigut una experiència molt divertida i en la que hem après moltíssim, fent de nosaltres persones pensadores crítiques i creatives.