COM ÉS EL TEMPS DE MIGDIA

Equip de Mitjans

En aquest nou curs, els nens i nenes de Coves i Au fènix comencem una nova etapa al cicle de primària. A l'espai de migdia deixem de dinar a les aules i passem a dinar al menjador petit. En aquest trobem un espai de tranquil·litat on poder gaudir del menjar amb els nostres companys i companyes.

 

En arribar els monitors i les monitores, agrupem les dues classes de segon i fem una rotllana, on expliquem novetats, escoltem les idees dels grups per fer diferents activitats, diem què hi ha per dinar i qui seran els encarregats de recollir aquell dia. És un moment de crear vincles, compartir, i organitzar com funcionarà l'espai de menjador. Es pretén que els infants estiguem en un espai segur i de confiança en el qual puguem participar i intervenir activament en les decisions que es prenen.

Una vegada acaba la rotllana, entrem al menjador. Ens rentem les mans, agafem els estris del punt de servei i els portem cap a la taula. D'aquesta manera es fomenta la nostra autonomia.

Durant l'estona de dinar som els nens i nenes qui ens autogestionem el menjar, amb l'acompanyament dels monitors i monitores. Així som conscients de les quantitats adequades que ens hem de servir per a alimentar-nos, el que és necessari per cadascú.

 

Quan ja hem acabat, nosaltres som qui recollim els nostres plats, gots i coberts, així facilitem la neteja als encarregats d'aquest dia que també netejaran les taules i escombraran el terra. Per tant, ens fem responsables d'allò que hem utilitzat per tal de deixar l'espai tal com l'hem trobat, net i endreçat, per als companys i companyes que vindran posteriorment. Amb aquesta funció treballem dia a dia valors com la convivència, l'empatia, la responsabilitat i l'autonomia.

En acabar, sortim amb un monitor o monitora al pati i juguem una estona a l'espai del porxo; aquí esperem que tots els grups de mitjans acabin.

En estar tots, els infants que volem, podem anar a les activitats programades d'aquell dia, com poden ser: escenari obert, jocs de taula, joguines... I gaudim de l'espai del migdia amb els companys i companyes de les altres classes!

Aquestes activitats ens ofereixen treballar diferents modalitats, com poden ser: artístiques, esportives, cooperatives... I a més a més, afavorir que infants de diferents edats puguem relacionar-nos, intercanviar idees, aprendre els uns dels altres i gaudir de l'espai de migdia.