ESCENARI OBERT

Equip de Grans

EQUIP DE CUINA

Benvinguts i benvingudes a l'escenari obert del grup de grans a l'espai de migdia!

 

Els infants de la nostra escola tenen un gran potencial creatiu i es mostren actius per realitzar diverses propostes artístiques.

Davant les diverses necessitats i demandes dels infants del grup de grans, l'equip de menjador estem gestionant i coordinant un escenari obert. En aquest espai convivim els diferents grups de grans, 4t, 5è i 6è, tots interessats en activitats escèniques com el ball, les acrobàcies, el teatre, els monòlegs...

Fa ja uns anys que vam recollir aquesta voluntat imaginativa i vam canviar les activitats escèniques dirigides per monitors/es per donar l’oportunitat de construir un espai polivalent, lliure i de creació pròpia.

Així doncs, els dimarts a l’estona d’esbarjo de grans, ens reunim al gimnàs on hem anat construint un ambient relaxat i còmode en el qual el respecte cap a les peces que presenten els companys/es és fonamental per a fer que cada presentació sigui un regal.

És un espai consolidat, amb molt bona participació i compromís per part de tots i totes. Un racó màgic del migdia dels dimarts, on un tros de tela pot ser un elegant vestit i convertim una ampolla d’aigua en un micròfon.

Damunt l’escenari de la sala gran de psico podem observar com els nois i noies de la comunitat de grans ens obren les portes del seu enginy. Ens inspiren i conviden, generosament, a descobrir els seus talents que van prenent vida i es van transformant en petits tastets de peces artístiques que acaben teixint un espectacle col·lectiu.

Són els mateixos infants qui gestionen aquest espai i s’encarreguen de preparar l’espai, fer un guió o presentar la sessió.

L’escenari obert s’ha convertit en un laboratori on exercitem la nostra capacitat de pensar fora del que s’estableix, trobar noves expressions i generar idees. Fomentar la creativitat dels infants constitueix la forma final del joc simbòlic.

Elaborar aquestes divertides i sensibles creacions ens ajuda a millorar l'autoestima. Potenciar la creativitat és una de les millors maneres de créixer com a persona i de confiar en un mateix. Millora la comunicació i ens permet expressar les nostres emocions.

Ens permet ser més flexibles perquè desenvolupem la capacitat d’improvisar i veure la possibilitat de trobar solucions per a molts dels problemes que es presenten diàriament.

Què diuen els infants?

 

"A mi m'agrada perquè podem aprendre dels altres" - Ona

 

"M'ajuda a inspirar-me" - Manu

 

"És una experiència emocionant i un repte" - Biel

 

"Em va sorprendre un nova tombarella que no havia vist mai" - Julia

 

Des del pati sentim els riures i la música del gimnàs que reboten a les parets convidant a entrar als que passen per allí. Volem que l’espectacle continuï i seguir descobrint als companys i companyes de l’escenari obert deixant volar la seva inventiva i compartint amb els altres la seva mirada.

"La creativitat és contagiosa. Passa-la!". Albert Einstein Científic