Informació d'interès? Servei de Migdia

Durant el primer trimestre d’aquest curs hi ha hagut alguns desajustos a l’hora de repartir les racions dels plats. Coneix com s’ha solucionat.

Desajustos durant el primer trimestre

Durant el primer trimestre d'aquest curs hi ha hagut alguns desajustos a l'hora de repartir les racions dels plats del menjador i ens consta que molts dels vostres fills i filles han sortit del servei disgustats o, directament, amb gana. Molts de vosaltres ens heu fet arribar aquest malestar directament a l'AFA i tot seguit procedim a detallar què ha passat i quines mesures s'han pres per resoldre la situació

Com el COVID ha canviat el servei de migdia?

La irrupció de la pandèmia ens va obligar el curs passat a canviar l'organització del menjador i, entre altres coses, els alumnes deixaven d'autoservir-se la quantitat que volíen per passar a ser servits mode "restaurant". Va ser un curs de rodatge constant per l'equip de cuina i de menjador, ja que ens anàvem ajustant a noves normes i rutines pràcticament a toc de normativa del Procicat. Les xifres de comensals també canviava amb molta rapidesa a causa dels confinaments d'un dia per l'altre (o només unes hores abans del servei) i això ens complicava encara més poder ajustar la relació comandes-racions-volum d'alumnes. Per desgràcia, tot plegat ens generava un excedent de menjar que acaba a les escombraries.

El per què de les queixes

Amb l'objectiu d'endreçar la situació i d'evitar el malbaratament, aquest curs ens vam plantejar de regularitzar la qüestió establint racions per alumne. Vam agafar per referència una taula de gramatges estipulada per la Generalitat que no ens va acabar de funcionar, d'aquí les queixes que ens fèieu arribar les famílies. La nostra cuina és molt fresca, orgànica i sense quarta gamma de productes (o sigui, processats o ultraprocessats), per tant, el tractament dels productes és diferent al d'una cuina escolar industrial.

SOLUCIÓ AL PROBLEMA

Els nostres són productes frescos i a cuina s'apliquen tècniques de cocció que sovint impliquen mermes de la mercaderia. Ens vam adonar que aquella taula de gramatges no ens servia i per això vam encarregar a la Laura Labèrnia, la nutricionista que ens assessora, que elaborés una taula de gramatges i racions feta a mida en funció del nostre estil de cuina.
Aquesta ha estat una solució que ha resolt el problema de les racions mentre continuem servint els alumnes.
La nostra voluntat però, és recuperar l'essència del projecte del menjador tant bon punt ens ho permeti la normativa anti-Covid. Per ara només ho hem pogut fer parcialment. En tot cas, i fins que això no passi, us agraïm la confiança que dipositeu cada dia en el servei de menjador de l'AFA i esperem que aquesta nota serveixi per aclarir molts dels dubtes que ens heu plantejat.

Més informació del Servei

Abans de final de curs publicarem un espai dins el web on explicarem amb més detall com funciona el Servei de Migdia i on es detallarà amb més profunditat el tema de racions. Fins llavors teniu disponible la secció de Preguntes Freqüents on trobareu resposta a altres dubtes del servei.

Tens dubtes

Contacta amb nosaltres i et donarem resposta el més aviat possible.