CINEFÒRUM

Equip de Joves

EQUIP DE CUINA

La incorporació de la secundària dins l’espai de migdia, ha estat un dels reptes del projecte aquests últims anys. Els infants que jugaven al sorral del pati de petits, ara són joves que segueixen les últimes tendències i bichean internet.

Entendre aquesta evolució, i veure-la com una oportunitat, ens permet evitar la crítica constant i acompanyar-los, responent a les seves necessitats des de la comprensió.

 

Com si es tractés d'un ordinador, al llarg de l'adolescència el cervell està en plena actualització del seu software per adaptar-se a l'entorn i estar preparat per a funcionar la resta de la vida adulta. És una època de maduració en la qual el cervell analitza connexions que fins al moment no utilitzava.

Per aquest motiu els adolescents poden fer coses molt més complicades i abordar temes profunds que d'infants no estaven preparats per afrontar.

L'adolescència és una etapa clau en el desenvolupament humà, marcada per canvis físics, emocionals i socials significatius. En aquest viatge d'autodescobriment, el cinema esdevé un poderós mitjà que reflecteix, influeix i en molts casos, modela l'experiència adolescent.

El cinema, com a forma d'art, també desperta la creativitat i la imaginació. Les històries enginyoses, els mons fantàstics i els personatges memorables estimulen el cervell i poden inspirar els joves a explorar la seva pròpia creativitat mitjançant l'escriptura, l'art o també la producció cinematogràfica.

 

Per tal de poder satisfer aquestes noves inquietuds i curiositats i atenent les propostes i necessitats del grup de joves, l'equip de menjador hem decidit començar un cicle de cinefòrum al llarg del curs 2023/24. En aquest espai participen de manera voluntària els joves de l'ESO, tots ells amb ganes de passar una bona estona amb els companys gaudint del setè art. Són els mateixos joves els qui proposen diverses pel·lícules i amb l'ajut del monitoratge escullen quines veuran.

 

Aquesta vegada el film escollit pels joves ha estat la guanyadora d'un Oscar, Green Book. En aquesta pel·lícula se'ns presenta la història de l'amistat entre un pianista afroamericà de classe alta i el seu xofer italoamericà, al llarg d'una gira pel sud dels Estats Units als anys seixanta.

Amb aquesta pel·lícula podem reflexionar sobre qüestions d'igualtat, prejudicis i justícia social, temes rellevants en la formació de les opinions i valors dels joves. De la mateixa manera l'amistat indestructible entre els dos protagonistes ens mostra exemples sobre l'acceptació, la superació de les diferències i la construcció de relacions basades en el respecte mutu. Aquests són aspectes clau en el desenvolupament emocional i social dels adolescents, que estan en constant cerca de la seva identitat i de connexions significatives.